Šio patiekalo receptas sugalvotas dar viduramžiais Prancūzijoje. Tik prancūzai, iš tokių, atrodytų, paprastų produktų galėjo sukurti tokį kulinarinį šedevrą. Sūris pamažu lydosi bulvių košėje, galiausiai išeina vienalytė bulvių-sūrio masė. Aligo tiekia į stalą karštą, su geru mėsos arba žuvies patiekalu, arba vieną.
Ingredientai:
- Kietasis sūris 150 g
- Grietinėlė 100 ml
- Sviestas 50 g
- Maltijuodieji pipirai pagal skonį
- Bulvės 500 g
- Mocarelos sūris 150 g
- Česnakas 2 skilt.
- Druska pagal skonį
- Provanso žolelių prieskonis pagal skonį
Gaminimas:
Bulves išvirti.
Sūrį supjaustyti.
Į puodą įpilti grietinėlę ir pridėti sviesto.
Kaitinti ant vidutinės ugnies, kol sviestas neištirps.
Grietinėlę supilti į bulves. Pridėti druskos, pipirų, česnako ir provanso žolelių prieskonio.
Iš bulvių padaryti piurė.
Pastatyti puodą su bulvėmis ant garų vonelės.
Palaipsniui pilti į piurė sūrį ir gerai maišyti.
Galiausiai turi išeiti tąsi vienalytė bulvių-sūrio masė.
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.