Varškėčiai – patys mėgstamiausi, skaniausi ir naudingiausi pusryčiai. Juos su malonumu kerta tiek vaikai, tiek ir suaugę.
Ingredientai:
- Augalinis aliejus – pagal skonį
- Varškė – 150 g
- Cukraus pudra – 20 g
- Trynys – 0.5 vnt.
- Varškės sūris – 50 g
- Miltai – 15 g
Gaminimas:
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Varškės sūris labiausiai tinka Mascarponė. Bet galima naudoti ir kitokį, be priedų.
Pusę varškės pertrinti per sietelį (galima ir visą). Dėl to tekstūra bus labai švelni, tiesiog orinė, be kruopelių.
Sudėkite likusią varškės pusę ir viską išmaišykite.
Sudėkite cukraus pudrą ir viską sumaišykite iki vienalytės masės.(nekeiskite pudros cukrumi, nesigaus švelni tekstūra).
Pridėti ½ trynio. Antrą pusę palikite, jos prireiks.
Sumaišykite.
Sudėkite varškės sūrį ir dar kartą gerai išmaišykite. Gausis tolygi standi masė. Jei masė sausoka, arba skystoka, pridėkite likusį trynį arba miltų.
Padalinkite lygiomis dalimis. Man išeina 5 varškėčiai. Galima imti šaukštu reikiamą kiekį ir formuoti varškėtį.
Aukštis jų turi būti 1-1,5 сm, išlyginam plačiu konditeriniu peiliu arba lopetėle.
Įkaitinkite keptuvę, pilkite į ją augalinį aliejų.
Dėkite varškėčius į įkaitintą keptuvę, apkepkite iš vienos pusės iki auksinio atspalvio, tada apverskite.
Varškėčiai išeina labai švelnūs ir tiesiog tirpsta burnoje.
Gero apetito!