Desertas – tai saldus patiekalas, dažniausiai, turintis daug kalorijų. Čia pateikiamas suflė receptas – vienas iš skanaus, saldaus ir dietinio deserto receptų. Pagal skonį primena ledus, jis lengvas, orinis ir švelnus. Pagaminkite ir pasidžiaukite, negalvodami apie nereikalingus kilogramus.
Ingredientai
- Grietinė – 100 g
- Cukraus pudra – 50 g
- Vanduo – 50 ml
- Želatina – 15 g
- Vanilė – 1 žiupsn.
- Kefyras – 500 ml
Gaminimas
Pasiruoškite reikiamus ingredientus. Kefyras ir grietinė turi būti šalti.
Pamerkite želatiną 30-iai minučių šaltame virintame vandenyje.
Po 30 minučių želatiną reikia pakaitinti, bet neužvirti. (Galima tai daryti ant vandens vonelės, taip želatina pamažu tirpsta ir virsta vienalyte mase).
Kol želatina šiek tiek aušta, į indą, skirtą plakimui , sudedame kefyrą, grietinę ir cukraus pudrą.
Suplakam mikseriu, palaipsniui didindami greitį, 3-4 minutes, kad masė prisipildytų deguonies ir atsirastų burbuliukai.
Plona srovele supilam želatiną, nenustodami plakti maksimaliu greičiu.
Supilti lengvutį suflė į formas ir palikti šaldytuve 3-4 valandoms.
Puikus desertas paruoštas! Gero apetito!
Bonusas