Kai buvau studentė, gyvenau bendrabutyje. Viena iš pagrindinių problemų buvo, kaip greitai ir nebrangiai pasigaminti valgį.
Vieną kartą bendroje virtuvėje pastebėjau įdomų bulvių gaminimo būdą. Mano kaimynas žalias bulves braižė šakute. Žinoma, aš labai nustebau. Bet kai kaimynas leido paragauti paruoštas bulves, jos buvo itin gardžios.
Rievėtas paviršius su traškia plutele bulvei suteikė nuostabų aromatą. Be to, „šonkauliukai“ geriau įsisavina visokius prieskonius. Dėl to patiekalas tampa pikantiškesnis.
Taigi, kaip pagaminti bulves pagal kaimyno iš bendrabučio receptą?
Pirmiausia būtina nuskusti ir nuplauti bulves. Paskui jas nušluostyti popieriniu rankšluosčiu.
Tada ateina laikas pagrindinei „šių apeigų“ daliai. Paimkite šakutę ir šiek tiek pabraižykite ja bulvę. Svarbu, kad įbrėžimai nebūtų stiprūs ir neliktų itin gilių vagų.
Brėžkite taip, kad paviršius tik šiek tiek būtų rievėtas.
Paskui daržovę galima pjaustyti skiltelėmis ir dėti prieskonius. Tada kepti įkaitintame augaliniame aliejuje, kol iškeps.
Jei turite šviežių bulvių, jų galima ir neskusti. Reikia tik nuplauti ir daryti įbrėžimus tiesiai ant luobelės.
Bonusas