Parmidžana – tai neįtikėtinai skanus patiekalas, kurio pagrindas yra baklažanai. Parmidžaną galima patiekti tiek ant šventinio stalo, tiek pasiimti su savimi į pikniką.
Ingredientai:
- baklažanai 1 kg
- pomidorai 1 kg
- mocarela 300g
- česnakas 3 skiltelės
- bazilikas 40 g
- parmezanas 50 g
- kiaušiniai 3 vnt
- alyvuogių aliejus
- druska, pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Nulupame česnaką ir išspaudžiame jį.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi, apkepame česnaką ir išimame jį.
- Nulupame pomidorų odelę ir susmulkiname juos. Dedame į keptuvę, užviriname ir sumaišome su baziliku. Sūdome, beriame pipirų ir troškiname 10 min.
- Baklažanus pjaustome plonais 5mm storio gabalėliais. Sūdome ir beriame pipirų. Apvoliojame miltuose, paskui pipiruose ir dedame į keptuvę su aliejumi. Apkepame kol pagels.
- Imame kepimo formą, pilame pomidorų padažą ir dedame baklažanus. Dedame mocarelos gabalėlius ant baklažanų.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir pašauname kepti 60 min.
Gero apetito!
Bonusas
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.