Baklažanai su pomidorais ir sūriu – tai puiki užkandžio idėja šventiniam stalui ar piknikui. Baklažanai gaunasi labai skanūs, o įdaras iš pomidorų, majonezo ir morkų suteikia ypatingo švelnumo ir sultingumo.
Ingredientai:
- baklažanai 2 vnt
- pomidorai 2 vnt
- morkos 1 vnt
- majonezas 30 g
- druska pagal skonį
- petražolės pagal skonį
- krapai pagal skonį
- kietasis sūris 100 g
Paruošimas:
- Neluptus baklažanus supjaustome plonais gabaliukais.
- Sūdome ir paliekame 15 min, paskui praplauname vandeniu.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame baklažanus. Kepame kol bus gatavi iš abiejų pusių.
- Plauname pomidorus ir supjaustome smulkiais gabaliukais.
- Lupame morkas ir tarkuojame smulkiai.
- Sumaišome morkas su pomidorais, dedame majonezo, druskos ir pagal pageidavimą smulkintų žalumynų. Viską permaišome.
- Ant kiekvienos baklažano riekelės dedame įdaro ir tvirtai susukame.
- Skardą užtiesiame pergamentiniu popieriumi ir dedame suktinukus. Viršų pabarstome tarkuotu sūriu.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame kepti 10-15 min.
- Gatavą patiekalą puošiame žalumynais ir patiekiame.
Gero apetito!
Bonusas


















