Rauginti agurkai — visai ne tas pats, kaip marinuoti. Į rauginimo procesą neįeina actas.
Agurkų raugimas šaltu būdu – pats lengviausias ir paprasčiausias šių daržovių rauginimo būdas. Siūlome puikų patikrintą receptą.
Ingredientai:
- Agurkai – 2 kg
- Krapai – 2 skėtukai
- Juodųjų serbentų lapai – 5 vnt.
- Vyšnių lapai – 5 vnt.
- Česnakas – 1 skiltelė
- Krienai, šaknis arba lapai – 20 g
- Juodieji pipirai – 8 žirneliai
- Druska– 75 g
- Degtinė – 50 g
- Vanduo-1,5 l
Raugimo būdas:
1. Agurkus gerai išplaukite ir nupilkite verdančiu vandeniu.
2. Užmerkite į labai šaltą vandenį su ledu 2-3 valandoms
3. Po to tankiai sudėkite į trijų litrų stiklainį, sluoksniais dėdami nuplautus vyšnių ir serbentų lapus, krapus, česnaką ir juoduosius pipirus.
4. Užpilkite šaltu rasalu (50 g druskos 1 litrui vandens).
5. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus degtinės ir sandariai užsukite stiklainį.
6. Iškart išneškite agurkus į rūsį arba pastatykite į šaldytuvą. Tokie agurkai išlaiko natūralią spalvą ir gali stovėti labai ilgai.
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.