Svogūnų žiedai.
Turbūt sunku rasti gurmaną, abejingą svogūno gabalėliams, kurios dažniausiai veria ant iešmo kartu su mėsa. Problema tame, kad dažniausiai daržovė pridega, juk jai reikia žymiai mažiau laiko gaminimui, nei mėsai. Išeitis yra: pradžiuginkite save svogūnų žiedais, paruoštais atskirai. Nepamirškite iš anksto jų pamarinuoti, parinkę ingredientus, kurie sėkmingai pabrėš svogūno skonį.
Kumpis, sūris ar daržovės sluoksniuotoje tešloje.
Pabandykite paruošti neįtikėtinai skanų patiekalą: sūrį, apvyniotą sluoksniuotos tešlos gabalėliais. Tokiu būdu jūs išlydysite sūrį be nuostolių ir nereikalingų degėsių. Tarp kitko, šiuo būdu galima paruošti nemažai skanių ingredientų: kumpį, vyšninius pomidorus, žalumynus. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos.
Pievagrybiai ant laužo.
Daugybė eksperimentų įrodo: pievagrybiai ir grietinė idealiai tinka vienas kitam. Tačiau prie to dar pridėtas bekonas suteiks jūsų patiekalui tikrai nuostabų skonį ir aromatą. Grietinėje marinuotus pievagrybius apsukite bekonu ir kepkite kepsninėje.
Chačapuris ant laužo
Gruziniškos virtuvės mėgėjai turbūt bus sužavėti šios idėjos. Viskas paprasta: sūrio gabalėlius apvyniokite sluoksniuota tešla. Rezultatas: skaniausias tįstantis sūris traškioje tešloje su laužo aromatu. Neabejotinai skonis ilgai išliks atmintyje. Tačiau atsižvelkite, kad jį reikia valgyti iškart, kol įdaras netapo kietas.
Bulvinis kebabas.
Bulves galima paruošti labai paprastai: kruopščiai nuplauti, apsukti folija ir dėti kepti. Mes gi siūlome kitą receptą, kuris greičiausiai jums pasirodys dar skanesnis: iškepkite bulvių gabalėlius ant iešmo, suverdami juos kaitaliojant su lašiniais. Jus apstulbins švelnus gauto patiekalo skonis.
Galbūt daugelis jūsų ims skaičiuoti visų šių receptų kalorijas, bet rekomenduojame iškart atsisakyti šio reikalo, juk kalbame apie skanumynus, paruoštus ant laužo – neatsakykite sau ryškių skoninių pojūčių!