Nuostabūs ploni blynai su maža paslaptimi

6326
Patinka? Duok Like!

Niekada negalėjau pagaminti teisingų plonų blynų.

O šis receptas tiesiog atradimas, blyneliai pavyksta net naujokams!

Ingredientai:

  • verdantis vanduo – 1,5 stiklinės
  • pienas – 1,5 stiklinės
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • miltai – 1,5 stiklinės ( tešla turi būti skystesnė nei blynams)
  • sviestas – 1,5 valgomieji šaukštai
  • cukrus – 1,5 valgomieji šaukštai
  • druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • vanilė

Paruošimo receptas:

Suplakite kiaušinius su cukrumi, pridėkite druskos ir vanilės.

Toliau plakdami mišinį, pilame pieną ir palaipsniui beriame miltus.

Nenustodami plakti, supilame tirpintą sviestą, o paskui plona srovele verdantį vandenį.

Tešlą paliekame pusei valandos, kad visi ingredientai harmoningai susimaišytų. O paskui imamės kepti.

Į įkaitintą keptuvę plonu sluoksniu pilame tešlą, laukiame 1-2 min (nuo blyno paviršiaus dingsta drėgmė), o paskui apverčiame.

Tarp kitko, jei keptuvė ne speciali, tada reikia prieš kepant įpilti į ją truputį aliejaus.

Paskui vatos gabalėlio ar popierinio rankšluosčio pagalba reikia paskirstyti plonu sluoksniu po visą paviršių.

Jei jūs mėgstate blynus su įdaru, rinkitės tradicinius (varškės, grybų, uogų ) arba sugalvokite savo.

Gero apetito!

Patinka? Duok Like!