Visada perku atvėsintus vištienos sparnelius. Neimu šaldytų, nes atšildžius ir paruošus jie visiškai neskanūs.
Ingredientai:
– sparneliai – 1,5 kg
– rūkyta paprika – 1 valgomasis šaukštas
– malti čili pipirai – 0,5 arbatinio šaukštelio
– džiovintas bazilikas – 0,5 arbatinio šaukštelio
– sojos padažas – 3 valgomieji šaukštai
– medus – 3 valgomieji šaukštai
Sparnelius nuplikiau, nuploviau ir nusausinau. Dedu į indą ir beriu baziliko, rūkytos paprikos ir maltų čili pipirų. Permaišau.
Pilu sojos padažą ir medų. Vėl permaišau.
Palieku ne mažiau nei 2 valandas kambario temperatūroje. Per tą laiką permaišau 5-6 kartus.
Marinuotus sparnelius veriu ant medinių iešmelių.
Dedu į skardą, užtiestą kepimo popieriumi.
Kepu sparnelius orkaitėje, įkaitintoje iki 150 laipsnių, konvekcijos režimu apie 40 min.
Skanūs, švelnūs ir sultingi sparneliai su medumi paruošti. Ragaukite juos su naminiu pomidorų padažu.