Sviestinis moliūgas su vištiena, receptas žingsnis po žingsnio

171
Patinka? Duok Like!

Skanus, sotus, aromatingas ir ryškus patiekalas. Čia marinuotos šlaunelės, aromatingi ryžiai ir kvapnus sviestinis moliūgas.

Ingredientai

– vištienos šlaunelės – 3 vnt
– Teriyaki padažas – 3 valgomieji šaukštai
– ryžiai – 3 valgomieji šaukštai
– sviestinis moliūgas – 850 g
– svogūnas – 1 vnt
– sviestas – 20 g
– sojos padažas – 1 valgomasis šaukštas
– padažo prieskoniai – 0,5 valgomojo šaukšto
– vištienos prieskoniai – 1 arbatinis šaukštelis
– grietinė – 1 valgomasis šaukštas
– saulėgrąžų aliejus – 1 valgomasis šaukštas
– sultinys arba vanduo – 50 ml
– pomidorų padažas – 2 valgomieji šaukštai
– lydytas sūris – 2 valgomieji šaukštai
– druska

Paruošimo receptas žingsnis po žingsnio

1. Verdame ryžius pasūdytame vandenyje, kol bus pusiau gatavi. Nuplauname vištienos šlauneles ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

2. Apliejame šlauneles Teriyaki padažu ir permaišome.

3. Dedame dubenį su vištiena į šaldytuvą 1 valandai arba nakčiai, kuo ilgiau, tuo skaniau.

4. Nupjauname moliūgo viršūnėlę taip, kad būtų galima įdėti 3 šlauneles ir ryžius.

5. Išimame moliūgo sėklas ir truputį išpjauname minkštimo (3⁄4 stiklinės). Aš nupjoviau minkštimą nuo dangtelio, moliūgo vidaus neliečiau.

6. Marinuotas šlauneles pabarstome vištienos prieskoniais. Prieskonių sudėtis: česnakas,
svogūnas, pipirai, ciberžolė, saliero šaknis, kuminas ir druska.

7. Įkaitusiame aliejuje apkepame šlauneles iki skanios ir apskrudusios plutelės. Pilnai vištienos
neiškepti, ji baigs gamintis orkaitėje. Šlaunelių galiukus apsukame folija, kad orkaitėje neapdegtų.

8. Dedame šlauneles į moliūgą.

9. Svieste apkepame nuluptą ir smulkiai supjaustytą svogūną ir moliūgo minkštimą, pasūdome ir troškiname, kol bus gatavas. Paskui pagal skonį dedame pomidorų padažo (1-2 valgomuosius šaukštus). Moliūgo minkštimas saldus, todėl pomidorų padažo galima dėti ir 2 šaukštus.

10. Dedame ryžius, permaišome ir nuimame nuo viryklės. Paruošime padažą: grietinę (1 valgomąjį šaukštą) sumaišome su sultiniu ar vandeniu (50 ml), aliejumi (1 valgomuoju šaukštu), sojos padažu (1 valgomasis šaukštas), prieskoniais (0,5 arbatinio šaukštelio – tai paprika, česnakas, kmynai, muskato riešutas, kuminas, ciberžolė). Druskos pagal skonį.

11. Dedame moliūgą į kepimo formą ir pripildome ryžių garnyro.

12. Uždengiame moliūgą „dangteliu“ (iš moliūgo). Pašauname formą į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45 min. Patiekalo gatavumą galima patikrinti pradūrus moliūgą mediniu iešmeliu. Jei pralenda minkštai, reiškia, patiekalas gatavas!

13. Gatavo moliūgo viršų (kur nupjauta) galima pabarstyti tarkuotu sūriu ir 1 minutei pašauti į orkaitę, kol jis išsilydys. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353