Smėlyninės katės – mažiausia veislė, net būdamos suaugusios jos atrodo kaip kačiukai

564
Patinka? Duok Like!

Smėlyninės katės gyvena Šiaurės Afrikos, Arabijos, Vidurinės Azijos ir Pakistano dykumų rajonuose.

Jų gyvenamosios vietos labai skirtingos, tai ir smėlio dykumos, kur visiškai nėra augmenijos, ir akmenų slėniai, kur sunku praeiti pro krūmų brūzgynus.

Retai šią rūšį galima sutikti molingoje dykumoje ir uolėtose pakrantėse.

Smėlyninė katė išsiskiria iš kitų laukinių kačių savo dydžiu: jos kūno ilgis 65-90 cm, 40% sudaro uodega, aukštis ties ketera – 24-30 cm; suaugusių patinų masė – 2,1-3,4 kg, patelės smulkesnės.

Smėlyninės katės – naktiniai gyventojai. Tik Pakistano porūšis žiemą ir ankstyvą pavasarį aktyvus pagrinde prieblandoje.

Dieną jos slepiasi savo slėptuvėse, dažniausiai tai senos ir apleistos lapių, korsakų, dygliakiaulių olos, o taip pat praplatintuose starų ir smiltpelių urveliuose.

Šie katinai lengvai gali pakelti nuo -5 iki +52 laipsnių temperatūrą ir kelis mėnesius gyventi be vandens, iš maisto išgaudami minimalų drėgmės kiekį.

Įdomiausia, kad smėlyninės katės net būdamos suaugusios visada lieka panašios į kačiukus.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353