Nusižiūrėta nuo suomių šeimininkių… Seniai norėjau realizuoti šią idėją. Šis receptas skiriamas visiems šviežių bulvių gerbėjams

544
Patinka? Duok Like!

Šis skonis nepamirštamas, deja, labai sezoninis.

Net nežinau, kas tai sugalvojo, tačiau atlikus nesudėtingas manipuliacijas šį skonį galima išsaugoti ir šaltą žiemos vakarą save bei artimuosius palepinti šviežiomis bulvytėmis su silkės gabalėliu arba ką dar jūs su jomis mėgstate?

Daugelis suomių šeimininkių jas ruošia tokiu būdu kalėdiniam stalui ir dideliais kiekiais! Vasaros skonis – ištisus metus!

Šaldytos šviežios bulvės:

* šviežios bulvės (rinkitės maždaug vienodo dydžio bulves)
* druska
* krapai (pagal pageidavimą)
* vakuumavimo maišeliai arba užsegami maišeliai

Procesas:

* Nušveisti ir nuplauti šviežias bulves. Užmerkti šaltame vandenyje, kad nepatamsėtų, kol puode užvirs vanduo.
* Puode užvirinti vandenį, kai ims burbuliuoti – pasūdyti.
* Dėti bulves į verdantį vandenį. Kai tik vanduo vėl ims burbuliuoti, virti 3-5 minutes, ne ilgiau!
* Nupilti verdantį vandenį. Užpilti bulves labai šaltu vandeniu 2-3 min.
* Nupilti šaltą vandenį. Padėklą ar skardą užtiesti popieriniais rankšluosčiais ir perdėti bulves džiovinimui.
* Kai tik bulvės atvėsta iki kambario temperatūros, išdėlioti jas į maišelius vienu sluoksniu (galima dėti krapų ir gabalėlį sviesto).
* Maišelius vakuumuoti, o iš užsegamų maišelių išleisti visą orą ir uždaryti. Maišelius dėti į šaldiklį.

Žiemą: paruošimas – dėti bulves į verdantį vandenį (NEATŠILDYTI!) ir virti, kol bus gatavos. Ir atminkite, mes jas jau sūdėme.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353