Neįprasti ir labai skanūs sausainiai „Kivi“

297
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:
– miltai – 200 g
– kukurūzų krakmolas – 1 arbatinis šaukštelis
– sviestas – 120 g
– kiaušiniai – 1 vnt
– cukraus pudra – 100 g
– kakava – 2 valgomieji šaukštai
– aguonos – 2 valgomieji šaukštai
– žali maistiniai dažai
– tarkuota 1 citrinos žievelė
– medus – 1-2 valgomieji šaukštai

Paruošimo būdas:

1. Išsijokite kartu miltus ir krakmolą ir sumaišykite su sviestu, kiaušiniais, cukraus pudra, citrinos žievele, kad užmaišytumėte lygią tešlą.

2. Tešlą padalinkite į 3 dalis. Vieną didelį, kitą mažesnį ir trečią visai mažą gabalėlį.

3. Į didelę dalį dėkite išsijotą kakavą, o į vidurinę – žalius maistinius dažus.

4. Iš mažiausios dalies suformuokite mažą dešrelę. Žalią tešlą iškočiokite į nedidelį stačiakampį.

5. Ant žalios tešlos dėkite dešrelę ir tolygiai užsukite tešlos kraštus (jūs galite dėti į šaldytuvą, kad leistumėte truputį sustingti).

6. Šokoladinę tešlą irgi iškočiokite į stačiakampį, į vidurį dėkite žalią vyniotinį ir susukite tešlos kraštus.

7. Paskui tešlą suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 val.

8. Atšaldytą tešlą supjaustykite aštriu peiliu apie 1 cm storio riekelėmis. Dėkite jas į skardą, užtiestą kepimo popieriumi.

9. Kepkite sausainius apie 20-30 min 180 laipsnių temperatūroje (gaminimo laikas priklauso nuo sausainių storio).

10. Gatavus sausainius ataušinkite. Kiekvieną sausainį patepkite plonu medaus sluoksniu ir
pabarstykite aguonomis pilnai kivio imitacijai.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!