Kam mesti ledo kubelį į verdantį sultinį: virtuvės šefų gudrybė, kuria verta pasinaudoti

575
Patinka? Duok Like!

Daugelis profesionalių kulinarų naudoja neįprastą gudrybę: virdami sultinį jie deda į puodą ledo kubelį.

Procedūra atliekama dar skysčiui neužvirus. Atrodytų, skysto patiekalo paruošimas susijęs tik su aukštomis temperatūromis.

Tačiau kai kurie virėjai tyčia sukuria tokį temperatūrų svyravimą ruošdami sultinį.

Tai daroma turint tikslą pagerinti patiekalo išvaizdą ir skonines savybes.

Kam dėti ledą į sultinį

Dėl šalto „ingrediento“ patiekalas įgauna skaidrumą. Sultiniui tai labai svarbu, juk drumzlina sriuba vargiai atrodo apetitiškai.

O dar didesnė prasmė padaryti sultinį skaidrų, jei planuojama jį naudoti šaltienai ar užpiltiniams patiekalams.

Be to, ledinis komponentas daro mėsos nuovirą žymiai lengvesnį. Šį momentą verta įsidėmėti gurmanams, kurie nemėgsta pernelyg sodraus sultinio.

Ir svarbiausia: skystas patiekalas, į kurį įdėtas ledo kubelis, tampa žymiai skanesnis. Jokių nereikalingų skonių ir kvapų nebus.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!