Daugelis profesionalių kulinarų naudoja neįprastą gudrybę: virdami sultinį jie deda į puodą ledo kubelį.
Procedūra atliekama dar skysčiui neužvirus. Atrodytų, skysto patiekalo paruošimas susijęs tik su aukštomis temperatūromis.
Tačiau kai kurie virėjai tyčia sukuria tokį temperatūrų svyravimą ruošdami sultinį.
Tai daroma turint tikslą pagerinti patiekalo išvaizdą ir skonines savybes.
Kam dėti ledą į sultinį
Dėl šalto „ingrediento“ patiekalas įgauna skaidrumą. Sultiniui tai labai svarbu, juk drumzlina sriuba vargiai atrodo apetitiškai.
O dar didesnė prasmė padaryti sultinį skaidrų, jei planuojama jį naudoti šaltienai ar užpiltiniams patiekalams.
Be to, ledinis komponentas daro mėsos nuovirą žymiai lengvesnį. Šį momentą verta įsidėmėti gurmanams, kurie nemėgsta pernelyg sodraus sultinio.
Ir svarbiausia: skystas patiekalas, į kurį įdėtas ledo kubelis, tampa žymiai skanesnis. Jokių nereikalingų skonių ir kvapų nebus.