Maži vaikai negali sukramtyti kietos odelės, todėl vaisių blanširavimas mamai tampa įprastu užsiėmimu.
Šis triukas žinomas bet kuriam virėjui, tačiau atlikti jį gali kiekvienas mūsų. Pasiruošk „nurengti“ persiką!
Kaip nulupti persiką
Tau prireiks
– dubuo su labai šaltu vandeniu, galima su ledo gabaliukais
– puodas su verdančiu vandeniu
– samtis
– peilis
– persikai, abrikosai arba nektarinai
Paruošimas
Padaryk kryžminę įpjovą ant kiekvieno vaisiaus, kurį nori nulupti.
Mesk vaisius į verdantį vandenį 40-45 sekundėms.
O dabar – staigi įvykių permaina. Greitai perdėk vaisius iš verdančio vandens į ledinį vandenį.
Truputį užkabinęs odelę peiliu, tu labai lengvai nulupsi visus vaisius.
Kokie jie apetitiški!
Paruošti persikų uogienę – be problemų, odelė bus pašalinta per porą minučių! Man niekada netrukdė odelė, tačiau dabar blanširuoju abrikosus vos pasitaikius galimybei – jie gaunasi ypač aromatingi ir atrodo skanesni.
Konservuoti persikai jau neatrodo kaip delikatesas. Nuėmęs kietą odelę nuo šviežių vaisių, tu gali puošti jais įvairius desertus, žele ir net tortus, dėti švelnius gabalėlius į kremą. Labai šventiškai atrodo persikai be odelės kompoto stiklainyje – tikra užkonservuota saulė.
Parodykite šią gudrybę draugams – blanširuoti vaisius moka nedaugelis