Atrodytų, visi moka virti kiaušinius ir kiekvienas įsitikinęs, kad daro tai teisingai. Procedūra susideda iš dviejų etapų – paties virimo ir kiaušinio laikymo šaltame vandenyje po jo, nes taip jį bus lengviau nulupti.
Žinoma, aš dariau lygiai taip pat, tačiau kiaušinis tai lupdavosi lengvai, tai ne. Periodiškai kiaušinio lukštas atsiskirdavo su dideliais baltymo gabalais – tai juk visai negerai.
Į pagalbą atėjo gera mano bičiulė, ji patarė verdant naudoti… smeigtuką! Pabandžiau ir padariau išvadą, kad dabar virsiu kiaušinius tik tokiu būdu.
Nuplautą prieš virimą kiaušinį reikia pradurti paprasčiausiu siuvėjišku smeigtuku. Toje pusėje, kur yra kiaušinio apačia, „užpakalis“, ant kurio mes dedame jį į specialų šaldytuvo skyrelį.
Paskui paprastu šaukštu jis patalpinamas į verdantį vandenį. 5 minutėms minkštam paruošimui, 10 – kietam.
Gatavus užpilti šaltu vandeniu.
Po to lukštas nuo kiaušinio atsiskirs maksimaliai lengvai – pirmą kartą aš net nepatikėjau.
Todėl pakartojau eksperimentą dar kelis kartus ir rezultatas buvo toks pat puikus. Dabar rekomenduoju šį būdą visiems.