Šiandien aš noriu jums parodyti ir papasakoti, kaip mano žmona greitai valo silkę nuo kaulų ir odos.
Paruoštą file galima pjaustyti gabalėliais ir patiekti, galima naudoti įvairių salotų ir užkandžių su silke paruošimui.
Video mėgėjams žmona viską išsamiai nufilmavo, kaip ji valo silkę.
1. Ant virtuvinės lentos žmona užmovė vienkartinį maišelį. Tai ji daro tam, kad maišelį išmestų su nereikalingais žuvies viduriais. Pirmiausia peiliu nupjovė silkės galvą, perpjovė pilvą, išėmė vidurius ir juodą plėvelę.
Jei jūsų silkė papuolė su ikrais, jų neišmeskite, nuplaukite ir, pavyzdžiui, padarykite iš jų užtepėlę su sviestu. Tai labai skanu.
2. Paskui silkę nuplovė po šaltu vandeniu. Nuvalė popieriniu rankšluosčiu. Rodomuoju pirštu iš vienos pusės ištraukė porą šonkaulių ir prispaudė stuburą.
Paskui nykščiu iš kitos pusės spaudė šonkaulius ir taip išilgai stuburo ištraukė šonkaulius ir stuburą.
Nupjovė uodegą. Ir peilio pagalba išėmė likusius kauliukus.
3. Iš silkės kraštų nupjovė pelekus. Spausdama pirštais file nuėmė odelę. Būtinai darykite tai pabaigoje. Taip oda labai greitai atsiskiria nuo silkės.