Braškės – ne tik skanios, bet ir naudingos uogos. O ar reikia jas plauti prieš valgant? Ar galima suvalgyti taip, nusiskynus lysvėje?
Nuomonės čia skirtingos. Tačiau specialistai tvirtina: reikia būtinai plauti braškes! Dauguma, tarp kitko, tai ir daro. Dažnai – neteisingai!
Esmė tame, prinokusios uogos visada didesnės ir kietesnės nei tos, kurios ne visai subrendo. Tokios uogos gerai pakelia plovimą šaltu vandeniu. Nesugeria vandens, neišbrinksta nuo jo. Todėl jas galima drąsiai užpilti vandeniu trumpam laikui. Nuo uogų pasišalins dulkės ir sausos purvo dalelės. Uogos odelė nebus pažeista.
Vėlesnio derliaus uogos dažniausiai būna porėtos, nelabai kietos. Jas reikia plauti atsargiai ir nedidelėmis porcijomis.
Siūlome geriausius braškių plovimo būdus.
- Plovimas kiaurasamtyje po tekančio vandens srove.
- Uogų patalpinimas erdvioje talpoje,pripildytoje virinto ir gerai ataušusio vandens.
- Paprastas braškių užpylimas vėsiu virintu vandeniu.
Po to mėgaukitės savo mėgstamomis uogomis. Ir atminkite: jos turtingos vitaminų, ląstelienos, kalcio, magnio, o dar antioksidantų. Visa tai stiprina sveikatą.