Net šaldytuve daržovės ir vaisiai po kurio laiko netenka savo patrauklumo ir kad paskui netektų išmesti tų, kurių šviežumu jau galima suabejoti, apsiginkluokite 2 gudrybėmis.
1 gudrybė:
Prieš dėdami daržoves ar vaisius į šaldytuvą, į indą įpilkite vandens, įlašinkite į jį truputį acto.
Dėkite vaisius ir daržoves, palaikykite juos vandenyje apie 20 minučių, o paskui nuplaukite.
Actas yra puiki dezinfekuojanti priemonė ir antioksidantas. Jis nuvalys vaisių ir daržovių paviršių ir leis išlaikyti juos geros būklės pakankamai ilgai.
2 gudrybė:
Citrinų sultys, sumaišytos su actu, irgi padeda išlaikyti vaisius ir daržoves.
Šis mišinys (imamos lygios vandens, acto ir citrinos sulčių dalys) pilamas į purkštuvą, vaisiai ir daržovės gausiai apipurškiami šiuo skysčiu ir po 10 minučių nuplaunami vandeniu.