Ingredientai:
– Vištienos faršas 600 g.
– baltagūžis kopūstas 200 g
– svogūnų 1vnt
– kiaušinis 1 vnt
– česnakų milteliai 0,5 arbatinio šaukštelio
– chmeli suneli 0,5 arbatinio šaukštelio
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– druska pagal skonį
Paruošimas:
Giliame inde sumaišykite vištienos faršą su druska, džiovintu česnaku, chmeli suneli ir maltais juodaisiais pipirais, įmušti kiaušinį ir viską išmaišyti.
Nuplaukite,išdžiovinkite ir plonai sukapokite šviežią kopūstą, gautą mišinį dėkite į faršą. Viską permaišykite.
Drėgnomis rankomis suformuoti kotletus ir kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Kai viena pusė apkeps ir paruduos, versti ant kitos pusės.
Jei norite, kad kotletukai gautųsi sultingesni, galite imti faršui ne file, o, pavyzdžiui, vištienos šlaunelių mėsą. Tik nepamirškite nuimti nuo jų odelės.