Visą gyvenimą kepdama žuvį įpildavau aliejaus į keptuvę ir kepdavau – anyta išmokė, kaip daryti teisingai. Dalinuosi anytos patarimu

40063
Patinka? Duok Like!

Mūsų šeimoje kepta žuvis yra vienas mėgstamiausių patiekalų. Vyras – žvejys dažnai džiugina laimikiu. Tai lydekaitę pagaus, tai ešerių parneš. Dažnokai lepinu šeimą ir jūros žuvimi.

Visada kepdavau žuvį taip, kaip anksčiau mane mokė mama. Įkaitindavau keptuvę, įpildavau aliejaus, dėdavau žuvį ir kepdavau. Niekada net nesusimąstydavau dėl to.
Kartą anyta, pamačiusi, kaip vakarienei ruošiu žuvį, pasidalijo su manimi skanios ir apetitiškos keptos žuvies paruošimo gudrybėmis.

1. Valome žuvį, šaliname vidaus organus.
2. Darome kelias įstrižas įpjovas žuvyje. Tai daroma tam, kad kauliukai suminkštėtų kepant.
3. Kad pašalintume dumblo kvapą ir padarytume mėsą standžia, rekomenduojamos citrinos sultys.
4. Įtriname žuvį prieskoniais ir popieriniu rankšluosčiu pašaliname drėgmę. Jei nepašalinsime nereikalingo skysčio, kepant žuvis gali suirti.
5. Stambią žuvį sūdome prieš apvoliojimą. Kad pasūdytume smulkią žuvį, reikia berti druską tiesiai į pabarstus.
6. Pabarstus geriau padaryti iš miltų ir džiūvėsėlių, proporcija 1:1.
7. Žuvį reikia kepti tik storasienėje keptuvėje.
8. Iš pradžių įkaitiname aliejų iki spirgėjimo, paskui dedame žuvį. To nepadarius žuvis gali virsti koše.

Štai turbūt ir viskas. Papasakokite savo skanios keptos žuvytės ruošimo paslaptis.


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!