Gaminame skanų trupininį pyragą su varške ir razinomis. Minkšta varškė su rūgštoku prieskoniu puikiai papildo saldžią trapią tešlą

4138
Patinka? Duok Like!

Egzistuoja daug trupininių pyragų receptų su įvairiausiais įdarais, visus juos vienija paruošimo paprastumas. Gaminame skanų trupininį pyragą su varške ir razinomis.

Minkšta varškė su rūgštoku prieskoniu puikiai papildo saldžią trapią tešlą. Trupininiam pyragui ruošiame smėlinę tešlą sviesto, kiaušinių, miltų ir cukraus pagrindu. Labiausiai tiks vidutinio riebumo varškė.

Ingredientai:

– kiaušiniai 2 vnt
– sviestas 100 g
– druska 1/3 arbatinio šaukštelio
– cukrus 150 g
– miltai 350 g
– kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
– varškė 5% 500 g
– kiaušiniai įdarui 2 vnt
– razinos 100 g
– cukrus 100 g
– vanilinas pagal skonį

Pasiruoškite visus produktus pyrago gamybai. Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis būtų minkštas.

Į gilų indą muškite kiaušinius, berkite cukrų, žiupsnį druskos, dėkite sviestą.

Visus ingredientus suplakite blenderiu, kol gausis vienalytė masė.

Miltus išsijokite per sietą, berkite kepimo miltelius. Išsijotus miltus nedidelėmis porcijomis berkite į pagrindinį mišinį.

Užmaišykite tirštą elastingą tešlą, kuri truputį lips prie rankų.

Tešlą padalinkite į 2 lygias dalis, kiekvieną suvyniokite į atskirą maišelį ir dėkite į šaldymo kamerą 40-50 min, kad tešla sukietėtų.

Tuo metu paruoškite varškės įdarą. Giliame inde sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir vaniliną.

Komponentus suplakite blenderiu iki vienalytės masės.

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu 10 min, kad jos išbrinktų ir suminkštėtų. Paskui nupilkite skystį ir dėkite į varškės masę, permaišykite.

Išimkite iš šaldytuvo tešlą. Stačiakampę formą sutepkite aliejumi. Vieną tešlos dalį stambiai sutarkuokite, trupinius dėkite į formos dugną, paskirstykite.

Viršuje pilkite varškės įdarą.

Antrą tešlos dalį irgi stambiai sutarkuokite, dėkite viršutiniu pyrago sluoksniu.

Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 180 laipsnių, pašaukite formą su gaminiu. Kepkite pyragą 40 min. Pyrago viršus turi truputį parusti.

Pyragą ataušinkite formoje, paskui jį išminkite. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!