Sūdyta skumbrė su prieskoniais per parą. Skumbrė gausis skani ir švelni paruošus pagal šį receptą

844
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • 2 skumbrės
  • 2-3 svogūnai
  • 1-2 česnako skiltelės

Marinatui:

  • 500 ml vandens
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 3 gvazdikėliai
  • po 5 juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendros
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių grūdelių
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai obuolių acto

Pasigaminkime ir pasimėgaukime skania žuvyte.

Skumbrę atšildome kambario temperatūroje, bet nepilnai. Svarbiausia neleisti žuviai pilnai atitirpti, tada jūs išdarinėsite ją labai greitai.

Paruošime marinatą: į prikaistuvį pilame 500 ml vandens ir dedame ant ugnies.

Užviriname, paskui dedame cukrų, druską, juoduosius ir kvapiuosius pipirų žirnelius, kalendrą, garstyčių grūdelius, aliejų ir gvazdikėlius. Viriname porą minučių, paskui pilame obuolių actą. Marinatą permaišome ir nuimame nuo ugnies. Ataušiname iki kambario temperatūros.

Nulupame svogūną ir česnako skiltelę . Svogūną pjaustome pusžiedžiais, česnaką – plonomis plokštelėmis.

Nupjauname skumbrės galvą, uodegą, pelekus, perpjauname pilvą ir išimame visus vidaus organus bei juodą plėvelę. Žuvį nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

Pjaustome skumbrę plonais gabalėliais, maždaug po 1 cm.

Į stiklainio dugną iš pradžių dedame truputį svogūno, paskui skumbrės gabalėlius, paskui porą gabalėlių česnako ir svogūno pusžiedžių,po to vėl žuvies gabalėliai, česnakas, svogūnas.

Kai visus ingredientus sudėsite sluoksniais, užpilame žuvį marinatu. Dedame skumbrę marinuotis 1-2 paras šaldytuve.

Po dviejų dienų galima vaišintis, gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353