Skaniausi balandėliai pagal kinišką receptą. Nuostabiai skanus, labai gražus ir išoriškai neįprastas patiekalas. Patiekiame su grietine

2935
Patinka? Duok Like!

Kiniškų balandėlių paruošimui jums prireiks šių ingredientų:

– jautienos faršas – 600 g
– svogūnai – 400 g (4 vidutinės galvutės)
– morkos – 250 g (2 vidutinės)
– virti ryžiai – 150 g
– paprika – 250 g (2 vnt)
– baltagūžis kopūstas – 1 gūžė
– šviežios petražolės
– aliejus – 90 ml
– pomidorų pasta – 2,5 valgomojo šaukšto
– česnakas – 2-3 skiltelės
– vanduo
– actas 9% – 2 valgomieji šaukštai
– cukrus – 1,5 valgomojo šaukšto
– druska, prieskoniai pagal skonį

Taip pat prireiks folijos, puodo, keptuvės ir indo ruošimui orkaitėje.

Kiniškų balandėlių ruošimo procesas:

Į faršą dedame smulkiai sukapotus svogūnus, maždaug 150-200 g. Verdame baltuosius ryžius iki pusės paruošimo būsenos apie 10-12 min.

Smulkiai kapojame petražoles, dedame į faršą druską ir prieskonius. Viską kruopščiai permaišome.

Iš kopūsto išpjauname kotą. Į puodą pilame vandenį, viriname, įpilame 2 valgomuosius šaukštus acto. Dedame kopūsto gūžę ir leidžiame pavirti po dangčiu, kol lapai ims lengvai atsiskirti vienas nuo kito. Išardome gūžę.

Iš kiekvieno lapo pašaliname kietą šerdelę, taip padalindami kopūsto lapą į 2 dalis. Iš faršo formuojame ilgą 2-2,5 cm diametro „dešrelę“ ir dedame ją ant kopūsto lapo išilgai.

Suvyniojame įdarą į kopūsto lapą ir susukame spirale. Darome kelias tokias „sraiges“.

Keptuvėje įkaitiname 50 ml aliejaus, dedame likusius pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir stambiai sutarkuotas morkas. Apkepame porą minučių, dedame šiaudeliais pjaustytą papriką. Beriame druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, permaišome ir kepame dar porą minučių.

Pabaigoje permaišome su 1 arbatiniu šaukšteliu pomidorų pastos, pilame 100 ml vandens, dedame smulkiai supjaustytą česnaką ir troškiname, kol atsiras būdingas česnako kvapas.
Į negilaus kepimo indo dugną tolygiu sluoksniu dedame daržovių masę. Viršuje dedame gatavas sraiges.

Įkaitiname 40 ml aliejaus, dedame 2 valgomuosius šaukštus pomidorų pastos, apkepame. Pilame 250- 300 ml vandens, permaišome iki vienalytės masės. Beriame cukrų, druską, pipirus. Užpilame mūsų patiekalą, uždengiame folija,tvirtai užspaudžiame kraštus.

Pašauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 25 min. Nuimame foliją ir gaminame atvirą patiekalą dar 20 min.

Dedame balandėlius į lėkštę, ant jų per vidurį dedame šaukštą daržovių iš keptuvės dugno.

Nuostabiai skanus, labai gražus ir išoriškai neįprastas patiekalas paruoštas. Pabarstome mėgstamais žalumynais, patiekiame su grietine ar be.

Patikėkite, skanesnių balandėlių jūs dar neragavote!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353