Šašlykas „Napoleonas“. Mes kviečiame paįvairinti savo išvykas į gamtą ir paragauti kai ką nauja

1189
Patinka? Duok Like!

Šašlykas – tai ne vien bet kaip supjaustyti mėsos gabalai, iškepti ant laužo, tai visas menas. Tikriausiai kiekviena šeima turi savo mėgstamą ir gerą šio sultingo ir skanaus patiekalo gaminimo receptą, bet tai dar nereiškia, kad jūs turite visada vienodai tai daryti. Mes kviečiame paįvairinti savo išvykas į gamtą ir paragauti kai ką nauja.

Šašlykas „Napoleonas“ – tai ne banalus patiekalas iš kvadratėlių ir suktinukų. Jam priimta naudoti jautienos išpjovą, o kad mėsa galiausiai liktų sultinga, ją sumaišo su avienos arba kiaulienos taukais. Jei norite, mėsos patiekalą dar galima įdaryti bet kokiomis daržovėmis, bus skanu ir gaivu.

Ingredientai:

Jautienos išpjova – 1 kg

Druskos – pagal skonį

Riebalų – 500g

Juodieji pipirai –  pagal skonį

Gaminimas

  1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite juostelėmis nuo 0,5 iki 0,8 cm pločio.
  2. Tokiomis pat juostelėmis supjaustykite ir avienos riebalus. Jautieną gerokai išmuškite ir pabarstykite druska ir pipirais. Galite pridėti sauso česnako, koriandro, kumino arba paprikos.
  3. Ant išmuštos jautienos sudėkite riebalų gabalėlius, susukite ingredientus į ruletus ir supjaustykite porcijiniais gabalėliais. Apkepinkite ruletukus mangaloje.
  4. Periodiškai sukinėdami iešmus, kepkite iki iškeps.

Sultingą mėsą galima patiekti su padažu ir šviežiomis daržovėmis.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353