Ingredientai
- šoninė 500 g
- kiaulienos išpjova 2 kg
- šparagai 8 vnt
- malti raudonieji pipirai pagal skonį
- svogūnas 1 vnt
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- rozmarinas 4 vnt
- alyvuogių aliejus pagal skonį
- kečupas pagal skonį
Paruošimas
Ant folijos (imkite iškart 2 sluoksnius) išdėliokite 8 gabalėlius šoninės, kaip parodyta foto.
Šoninę geriausia imti rūkytą ir švelniai sūdytą.
Ant šoninės dėkite gabalėlį kiaulienos išpjovos (500 g), užmautos ant iešmo. Viršuje
padarykite gilią išilginę įpjovą. Būkite atsargūs, kad neįpjautumėte mėsos iki iešmo.
Atverkite mėsą, pasūdykite ją ir berkite pipirų. Dėkite į įpjovą šparagų (2 vnt), svogūno
žiedų ir rozmarino.
Suvyniokite išpjovą į šoninę, pagardinkite šoninės viršų raudonaisiais pipirais, alyvuogių
aliejumi ir kečupu pagal skonį.
Kai suvyniosite visą mėsą, kepkite ją valandos bėgyje ant gerai įkaitusių anglių , kartais
apversdami. Paskui nuimkite iešmus nuo ugnies, nuimkite foliją ir apkepkite šoninę jau
be jos, kol apskrus. Štai ir viskas!