Pagaminau skaniausią obuolių pyragą „Rožės“: mažai tešlos, daug obuolių, paprastai paruošiamas ir skanesnis už šarlotę

470
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • sluoksniuota tešla – 500 g
  • obuoliai – 3-4 vnt
  • cukrus – 5-6 valgomieji šaukštai
  • cinamonas – pagal skonį ir pageidavimą
  • sviestas – 30 g
  • citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas
  • cukraus pudra – papuošimui

Paruošimas: obuolius perpjaunu per pusę, pašalinu šerdelę ir supjaustau skiltelėmis, bet nelabai plonai.

Supjaustytus obuolius dedu į dubenį, apšlakstau juos citrinos sultimis ir užpilu karštu vandeniu. Dedu dubenį su obuoliais į mikrobangų krosnelę maždaug 3-4 min,kad obuoliai truputį pavirtų ir sulinktų susukant, nelūžtų.

Kol obuoliai aušta, iškočioju tešlą plonu lakštu ir perpjaunu ją į 6-7 juosteles.

Nupilu skystį nuo obuolių ir ant kiekvienos tešlos juostelės dedu obuolių skilteles taip,kaip parodyta foto.

Tešlą sutepu sviestu ir pabarstau cukrumi su cinamonu.

Tešlos juostelę sulenkiu pusiau taip, kad obuoliai išlįstų iš tešlos ir susuku „rožę“.

Gatavas „obuolines rožes“ sudedu į sviestu suteptą formą ir kepu įkaitintoje iki 180-190 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min, geriau žiūrėkite pagal savo orkaitę. Gatavą ataušusį pyragą pabarstau cukraus pudra ir galima vaišintis!


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!