Originalūs sumuštiniai su šprotais. Tai, ko reikia šventiniam stalui!

6800
Patinka? Duok Like!

Kokių produktų reikės (18 porcijų):
– sumuštinių duona – 9 riekės
– šprotai – 1 indelis
– salotų lapai
– rauginti agurkai – 2-3 vnt
– česnakas – 3-4 skiltelės
– kietasis sūris – 30 g
– majonezas – 5 valgomieji šaukštai

Pereiname prie gamybos proceso:
Tam, kad sumuštiniai atrodytų originaliai, būtinai reikalinga sumuštinių duona.

Iškočiokite duonos riekes kočėlu ir perpjaukite įstrižai, t. y. jums turi gautis 2 trikampio formos gabaliukai.

Paimkite pirštais dvi trikampio viršūnes ten, kur pjūvis. Sujunkite jas, kad išeitų uodegėlė, prispauskite žemyn ir sujunkite dantų krapštuku. Taip pat padarykite su visomis kitomis duonos riekėmis.

Dėkite užkandžio pagrindą į skardą, tepti sviestu nereikia. Pašaukite į orkaitę nuo 5 iki 10 min. Džiovinimo temperatūra – 200 laipsnių. Tikslus laikas priklauso nuo jūsų orkaitės, taigi, tikrinkite duoną.

Kai duona pasidengs traškia plutele ir truputį pagels, išimkite ją iš orkaitės ir leiskite ataušti. Po to išimkite dantų krapštukus, pasukę juos pirštais. Jie lengvai išsitrauks.

Toliau smulkiai sutarkuokite česnaką ir sūrį. Dėkite ingredientus į majonezą ir permaišykite. Užtepkite užtepą ant skrebučių iš vidinės pusės.
Nuplaukite salotas, leiskite joms išdžiūti ir dėkite pagrindo dugne ant užtepo. Jūs galite pakeisti šias salotas bet kokiomis kitomis ar petražolėmis, krapais, kalendra.


Ant lapų dėkite šprotus. Agurkus supjaustykite juostelėmis ar riekelėmis, kaip jums labiau patinka. Dėkite juos šalia šprotų. Raugintus agurkus galima pakeisti šviežiomis daržovėmis (pomidorais ar agurkais).


Dėkite gražius skrebučius į serviravimo indą. Prie uodegėlių padėkite dar po salotos lapelį ir iškart patiekite.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!