Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

1302
Patinka? Duok Like!

Šis padažas pakeičia žalingą majonezą. Receptas ir skonis labai panašūs į klasikinį majonezą, tačiau vietoj kiaušinių trynių čia obuolių tyrė. Jūs gaunate skanų padažą, panašų į majonezą, tačiau be lašo cholesterolio.

Kokių produktų reikia:

– 3 nedideli obuoliai (iš tyrės, kuri gausis, reikia vos 100-130 g)
– 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
– 1 valgomasis šaukštas obuolių acto ar citrinos sulčių
– 1 arbatinis šaukštelis be kaupo druskos
– 1 arbatinis šaukštelis su kaupu cukraus
– 100 ml saulėgrąžų aliejaus

Pereiname prie gamybos proceso:

Šiam padažui geriausiai tiks vėlyvi obuoliai. Šįkart aš gaminau iš antaninių.

Iš pradžių iškepkite obuolius orkaitėje, kol taps minkšti.

Paskui pertrinkite juos per sietelį be odelės, sėklų ir uodegėlių.

Į gautą tyrę dėkite garstyčias, įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos ir cukraus. Suplakite viską iki vienalytės masės. Galite įberti žiupsnelį juodųjų pipirų, jei norite.

Nenustodami plakti, plonyte srovele pilkite į masę aliejų. Geriau imkite rafinuotą.

Jei jūs turite blenderį, kuris užsidaro, tai pilkite aliejų po truputį ir plakite po kiekvieno papildymo. Tada padažas neišsisluoksniuos.

Štai koks jis gaunasi:

Padažas gaunasi švelnus ir šviesesnis, nei buvo obuolių tyrė iš pradžių. O dar jis lengvas ir niekada neatspėsi, kad pagamintas iš obuolių.

Laikykite šaldytuve, ten jis dar taps tirštesnis.


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!