Nerealiai skanus pyragas! Jo skonis jus labai nustebins, juk net ne iškart suprantama, kad įdaras – tai pats paprasčiausias svogūnas. Pagal skonį įdaras labai panašus į kopūstų pyragą. Įdarui geriausiai tiks baltasis svogūnas, žinoma, galima imti ir paprastą ropinį, bet tokį, kuris nebus labai kartus. Šis pyragas labai švelnus, puikiai tiks pusryčiams su puodeliu aromatingos arbatos.

Ingredientai

  • kiaušiniai 3 vnt
  • kietasis sūris 100 g
  • grietinė 100 g
  • grietinėlė 200 ml
  • baltieji svogūnai 1 kg
  • sviestas 100 g
  • malti juodieji pipirai pagal skonį
  • druska pagal skonį
  • miltai 250 g

Paruošimas

Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.

Keptuvėje įkaitinti 50 g sviesto ir dėti svogūnus.

Apkepti svogūną kol bus pusiau gatavas.

Pyrago pagrindui imti 50 g sviesto ir vieną kiaušinį, išmaišyti šakute.

Dėti grietinę, pasūdyti ir permaišyti.

Suberti išsijotus miltus.

Užmaišyti tešlą.

Toliau reikia paruošti užpilą pyragui. Kiaušinius pabarstyti pipirais ir suplakti šakute.

Dėti grietinėlę.

Sūrį smulkiai sutarkuoti.

Dėti sūrį į užpilą.

Dėti valgomąjį šaukštą miltų ir gerai permaišyti. 

Kepimo formą sutepti sviestu, iš tešlos suformuoti pyrago pagrindą.

Dėt svogūnų įdarą.

Viršuje užpilti užpilą. Kepti pyragą iš anksto įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 50 min.

Gatavą pyragą truputį ataušinti ir išimti iš formos.

Gero apetito!


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.