Naminiai zefyrai iš juodųjų serbentų

759
Patinka? Duok Like!

„Lengvas vėjelis“ – būtent taip iš prancūzų kalbos verčiamas žodis „zefyras“.

Siūlome ir jums paruošti savo virtuvėje lengvą ir orinį skanėstą.

Zefyrai , paruošti namų sąlygomis, turi daugybę privalumų: pirma, jūs tiksliai žinote, kas įeina į sudėtį, antra, patys galite kontroliuoti jų saldumą, didindami ar mažindami cukraus kiekį, trečia, zefyrų gamyba – labai įdomus užsiėmimas!

Ingredientai ( 10 porcijų)

  • kiaušiniai 2 vnt
  • cukrus 750 g
  • cukraus pudra 50 g
  • vanduo 160 ml
  • agar agar 10 g
  • juodieji serbentai 500 g

Paruošimas

Juoduosius serbentus nuplauti ir suberti į puodą. Dėti cukrų ir užvirinti.

Kai serbentai užvirs, sumažinti ugnį ir virti, kol masė nesumažės maždaug 2 kartus.

Serbentus pertrinti per sietelį. Žinoma, galima gaminti zefyrus ir netrinant per sietelį, bet tada juose pasitaikys kauliukai ir odelės gabaliukai.

Iš gatavos serbentų tyrės atmatuoti lygiai 250 g.

Perdėti tyrę į plakimo indą (iškart imkite didesnį indą, kadangi masė smarkiai pagausėja). Sudėti kiaušinių baltymus ir plakti blenderiu.

Maždaug po 3-5 min masė pradeda šviesėti, ji turi tapti tiršta ir nenutekėti nuo šluotelės,o kristi gabalais.

Agar agar užpilti vandeniu ir padėti ant ugnies, pastoviai maišant mentele, užvirinti.

Agar agar turi tapti tirštas ir klampus.

Dabar galima dėti cukrų.

Ant lėtos ugnies užvirinti cukraus sirupą. Sirupą būtina pastoviai maišyti, kitaip jis ims lipti prie sienelių ir degti.

Cukraus sirupo gatavumą galima patikrinti keliais būdais. Pats paprasčiausias – tai naudoti virtuvinį termometrą. Sirupo temperatūra turi būti 110 laipsnių. Jei termometro jūs neturite, tada lašiname sirupą ant šaukšto ir prispaudžiame jį pirštu. Atitraukiant pirštą turi temptis plonas siūlas.

Pilti sirupą į uogų masę (puodą su sirupu reikia pakelti aukščiau, kad sirupas tekėtų plona srovele). Pastoviai plakame masę šluotele.

Plakti zefyrinę masę apie 5 min, kol masė netaps lygi , blizgi, pravedus per ją šluotele ar mentele – ji laiko formą.

Zefyrinę masę perdėti į maišelį. Aš zefyrų gamybai naudojau konditerinį maišelį su antgaliu, bet jei jo nėra, tai tiks ir tvirtas maišelis, pavyzdžiui, nuo pieno.

Išspausti zefyrinę masę ant silikoninio kilimėlio ar kepimo popieriaus.

Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina pakankamai daug zefyrų, aš tam buvau nepasiruošusi ir skubėdama nukirpau per daug popieriaus zefyrams, galiausiai popierius baigėsi, o zefyrų masės dar liko, ir aš ją sudėjau į stačiakampę silikoninę formą.

Laikas, būtinas zefyrams sustingti, priklausys nuo jų dydžio. Pas mane buvo nedideli zefyriukai ir jie sustingo vos per 3 val. O formoje esančio zefyro sustingimui prireikė apie 8 val. Gatavus zefyrus pabarstyti cukraus pudra, zefyrą iš formos aš padalinau gabaliukais ir apvoliojau pudroje.

Sulipdyti zefyrus poromis.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!