Rudens desertas – moliūgas su medumi ir riešutais, receptas žingsnis po žingsnio su nuotraukomis

550
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– 700-800 g nedidelio moliūgo
– 1⁄4 stiklinės skysto medaus
– 70 g sviesto
– 1⁄2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
– 1⁄2 stiklinės graikinių riešutų
– 1⁄2 stiklinės migdolų
– jūros druska, šviežiai malti juodieji pipirai

Paruošimo receptas žingsnis po žingsnio

1. Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu 10 minučių, paskui nuskalaukite šaltu vandeniu ir
pašalinkite odeles.

2. Ištirpinkite sviestą ant nedidelės ugnies. Nuimkite nuo ugnies, dėkite medų, čiobrelius, riešutus ir permaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Moliūgą supjaustykite į 4-6 stambias riekes ir dėkite į ugniai atsparų keraminį ar stiklinį indą.

Apliekite medaus bei riešutų užpilu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 30-40 minučių, kol moliūgas pasidarys minkštas.

Patiekite kaip savarankišką patiekalą, kaip garnyrą prie kruopų ar paukštienos ar pusryčiams.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!