Kefyrinės tešlos pyragėlių, kurie visiškai nesugeria aliejaus kepant, receptas

17675
Patinka? Duok Like!

Šį receptą aš dievinu dėl to, kad kepant pyragėliai visiškai nesugeria aliejaus, tai yra išeina neriebūs. Aliejaus aš pilu tik vieną kartą, kol kepu visą didelę partiją pyragėlių.

Jie išeina purūs, minkšti ir labai skanūs. Įdaras gali būti bet koks, koks jums patinka. Šį kartą aš nusprendžiau pagaminti pyragėlius su virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais.

Rekomenduoju šį receptą visiems, kas nemėgsta riebiai, bet mėgsta keptus pyragėlius!

Kokių produktų reikia tešlai:

  • pusė litro kefyro
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 kiaušinis
  • pusė arbatinio šaukštelio druskos
  • 600-700 g miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • virti kiaušiniai + svogūnų laiškai įdarui
  • aliejus pyragėlių kepimui

Pereinu prie gamybos proceso:

Imu didesnį dubenį, kuriame ruošiu tešlą. Iš pradžių įmušu kiaušinį ir dedu didelio riebumo grietinę.

Toliau pilu kefyrą, beriu druską ir pradedu plakti šluotele iki vienalytės masės.

Atmatuoju 600 g miltų, sumaišau su kepimo milteliais ir iškart sijoju į skystą pagrindą.

Iš pradžių tešlą maišau šaukštu, kad miltai sudrėktų. Kai ji tampa pakankamai tiršta, dedu ją ant stalo ir minkau rankomis. Iš pradžių tešla bus truputį sunki ir lipni, kol neįbersiu miltų.

Gerai minkau tešlą kelias minutes, o paskui įberiu truputį miltų, jei ji smarkiai limpa. Galiausiai tešla gaunasi truputį lipni, bet ne per smarkiai. Palieku tešlą 10-15 min.

Įdarą galima paruošti prieš minkant tešlą. Kadangi aš nusprendžiau gaminti su kiaušiniais ir svogūnų laiškais, tai iš anksto išviriau kiaušinius ir juos ataušinau.

Kol tešla ilsisi, supjaustau kiaušinius nedideliais kubeliais, o svogūnus smulkiai kapoju, sumaišau. Beriu druskos ir pipirų pagal savo skonį.

Pailsėjusią tešlą daliju gabalėliais, kurių svoris apie 50 g. Kiekvieną suapvalinu ir leidžiu truputį pagulėti.

Po to kiekvieną gabalėlį iškočioju į ploną paplotį, kurio storis apie 5 mm. Į centrą dedu truputį įdaro ir formuoju pyragėlį, užlipdydama kraštus.

Į keptuvę pilu tiek aliejaus, kiek reikia tam, kad kepimo metu daugiau nepilti. Gerai įkaitinu ant ugnies, tarp vidutinės ir didelės. Jei bus nepakankamai įkaitinta, tai pyragėliai nebus purūs ir sugers daug aliejaus.

Dabar gaminius dedu į keptuvę ir kepu iš abiejų pusių po kelias minutes kol parus.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!