Kada reikia sūdyti patiekalą

116
Patinka? Duok Like!

Druska atskleidžia patiekalo aromatą ir skonį, daro jį apetitiškesnį ir sodresnį. Nuo to,kaip jūs sūdysite vieną ar kitą patiekalą, gali smarkiai priklausyti galutinis rezultatas.

Prisiminkite paprastas taisykles, kada ir kaip berti druską:

1. Jei norite, kad keptoms daržovėms susidarytų skani plutelė, nesūdykite jų prieš kepimą, kitaip jos išleis sultis ir apie plutelę gausite pamiršti. Darykite tai jau tada, kai ji susidarė.

2. Atšaldyti patiekalai atrodo mažiau sūrūs, nei būdami karšti. Todėl patiekalus, kurie patiekiami šilti, sūdyti būtina mažiau, ir atvirkščiai – tuos, kurie patiekiami šalti, pasūdykite daugiau.

3. Ankštinius sūdykite likus kelioms minutės iki gaminimo pabaigos, tada jie bus minkštesni.

4. Mėsa ir žuvis bus žymiai skanesnės, jei laiku jas pasūdysite (likus kelioms valandoms iki
gaminimo).

5. Kad pašalintumėte baklažanų ir aguročių kartumą, apiberkite jų gabalėlius druska ir palikite pusei valandos. Prieš gaminimą paprasčiausiai nuplaukite druską ir ruoškite pagal receptą.

6. Troškinant geriausia patiekalą sūdyti jo gamybos viduryje.

7. Šviežias salotas iš sultingų daržovių sūdykite prieš patiekiant.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353