Dauguma pirkėjų kruopščiai renkasi produktus ir neims nepažįstamos prekės tą pačią dieną nuo tos pačios lentynos, net jei jie pasitikėdami apsiperka parduotuvėje daug metų.
Šiandien galima padirbti bet kokį maistą. Kartais net pačiose nekalčiausiose prekėse gali būti dirbtinių nesuprantamų komponentų.
Kinų gamintojai garsėja savo fantazija, ir šįkart jie nusprendė padirbti ryžius – pakeisti juos plastiku!
Kaip gi atskirti tikrą naudingą maistą nuo plastikinio ir dirbtinio šlamšto?
Bet išmintingų anytų niekaip neapgausi! Jos visada žino būdus, kurie atpažįsta nekokybišką prekę. Išvardinsime visus tikrų ir plastikinių ryžių nustatymo būdus:
1. Skęsta ar plaukioja:
Jums reikia permaišyti porą šaukštų ryžių su vandeniu. Jei jie ima grimzti ir skęsti – reiškia tikri, o plastikiniai gaminiai iki galo liks vandens paviršiuje.
2. Sudygs ar palauks?
Įberkite į dėžutę porą šaukštų ryžių ir užpilkite vandeniu. Palikite šį reikalą 3,4 dienoms . Jei po tiek laiko jūsų ryžiai neišleis pirmųjų šaknų, tai, atleiskite, bet šitai toli gražu ne ryžiai!
3. Netikėtos nuosėdos
Kai ruošite ryžius, stebėkite, ar vandenyje susidaro storų ir putotų nuosėdų? Jei taip, tai šios kruopos nenatūralios kilmės!
4. Padekime!
Laikas sukelti padegimą! Jei jūsų ryžiai ims degti ir dvokti krakmolu, tai viso labo plastiko gabalėliai.
Išvados: pirmas rodiklis to, kad ryžiai dirbtiniai – tai galiojimo laikas. Jei ant pakuotės parašyta, kad juos galima laikyti daugiau nei 12 mėn, tai jums papuolė dirbtiniai ryžiai!
Bonusas