Įdomus tešloje keptų mėsos kotletų receptas. Tešlos pagalba kepdama mėsa išsaugo visas savo sultis viduje, todėl kotletai gaunasi labai sultingi ir minkšti.
Šie kotletai skoniu truputį panašūs į čeburekus ar pyragėlius su mėsa, tik tešlos mažiau, o mėsos įdaro daugiau. Mėsą faršui galima naudoti bet kokią pagal skonį, taipogi tiks mėsos asorti. Vietoje grietinės į tešlą galima dėti tirštą jogurtą ar riebų kefyrą.
Tokie kotletai gaminami greitai, gaunasi skanūs, atrodo neįprastai.
Ingredientai:
– mėsos faršas 800 g
– svogūnas 1 vnt
– česnakas 3-4 skiltelės
– manų kruopos 3 valgomieji šaukštai
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– kiaušiniai 2 vnt
– grietinė 3 valgomieji šaukštai
– miltai 4-5 valgomieji šaukštai
– prieskonių mišinys pagal skonį
Svogūno galvutę ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai sutarkuokite ar sutrinkite blenderiu. Taipogi daržoves kartu su mėsa galima iškart sumalti į faršą. Berkite druską, juoduosius pipirus ir kitus prieskonius pagal skonį. Suberkite manų kruopas.
Mišinį rankomis kruopščiai permaišykite, kol taps vienalytis. Faršą uždenkite plėvele ir atidėkite į šalį 20- 30 min, kad manai truputį išbrinktų.
Tuo metu paruoškite tešlą. Į indą muškite kiaušinius, dėkite grietinę ir miltus, suberkite prieskonius ir kruopščiai permaišykite šluotele iki vienalytės masės. Tešla turi gautis pakankamai tiršta.
Iš faršo suformuokite vienodus 70-90 g svorio kotletus. Lipdydami delnus pastoviai vilgykite vandeniu, kad faršas prie jų neliptų.
Kiekvieną mėsos ruošinį įleiskite į tešlą, atsargiai apversdami. Paskui kotletus paeiliui išimkite iš tešlos šakute, kad visas nereikalingas mišinys nutekėtų žemyn.
Iš anksto ant viryklės įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Į karštą aliejų dėkite kotletus tešloje. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol įgaus auksaspalvę plutelę iš visų pusių.
Keptus kotletus galima truputį patroškinti keptuvėje po dangčiu, kad vidus būtų visiškai gatavas. Patiekite kotletus karštus su garnyru ar daržovių salotomis.
Gero apetito!