Baklažanai adžikoje

35
Patinka? Duok Like!

Būtini ingredientai

– baklažanai – 3 kg
– pomidorai – 3 kg
– paprikos – 1 kg
– česnakas – 2 galvutės
– aštrusis pipiras – 2 vnt
– 9% actas – 100 ml
– druska – 100 g
– cukrus – 2 stiklinės
– aliejus – 1 stiklinė

Išeiga – maždaug 5,5-6 l.

Imamės ruošti

Pomidorus, paprikas ir aštriuosius pipirus, česnaką sumalame mėsmale arba blenderiu.

Masę pilame į puodą, kuriame paskui virsime patiekalą.

Dedame actą, druską, cukrų, aliejų. Užviriname.

Baklažanus supjaustome piršto storumo griežinėliais ir leidžiame į verdančią masę.

Leidžiame pavirti 20 minučių ant vidutinės ugnies, išpilstome į sterilizuotus stiklainius, užsukame.

Pagal tą patį receptą aš ruošiu cukiniją adžikoje (vietoje baklažanų pjaustau jaunas cukinijas) ir paprikas adžikoje.

Su paprikomis gaunasi tam tikra lečo rūšis. Cukinijų ir paprikų kiekis – 3 kg, kaip ir baklažanų.


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!