Šio patiekalo receptas sugalvotas dar viduramžiais Prancūzijoje. Tik prancūzai, iš tokių, atrodytų, paprastų produktų galėjo sukurti tokį kulinarinį šedevrą. Sūris pamažu lydosi bulvių košėje, galiausiai išeina vienalytė bulvių-sūrio masė. Aligo tiekia į stalą karštą, su geru mėsos arba žuvies patiekalu, arba vieną.

Ingredientai:

  • Kietasis sūris                                  150 g
  • Grietinėlė                                       100 ml
  • Sviestas                                         50 g
  • Maltijuodieji pipirai                          pagal skonį
  • Bulvės                                           500 g
  • Mocarelos sūris                              150 g
  • Česnakas                                       2 skilt.
  • Druska                                          pagal skonį
  • Provanso žolelių prieskonis              pagal skonį

Gaminimas:

Bulves išvirti.

Sūrį supjaustyti.

Į puodą įpilti grietinėlę ir pridėti sviesto.

Kaitinti ant vidutinės ugnies, kol sviestas neištirps.

Grietinėlę supilti į bulves. Pridėti druskos, pipirų, česnako ir provanso žolelių prieskonio.

Iš bulvių padaryti piurė.

Pastatyti puodą su bulvėmis ant garų vonelės.

Palaipsniui pilti į piurė sūrį ir gerai maišyti.

Galiausiai turi išeiti tąsi vienalytė bulvių-sūrio masė.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353