Jeigu jus nuvylė maisto pasiūla ilguosiuose reisuose, gal jūs norėtumėte persikelti maždaug pusę amžiaus į praeitį, kai viešpatavo puikaus maisto lėktuvuose aukso amžius.
Norvegijos kompanija Scandinavian Airlines,savo 70-mečio proga, publikavo senas fotografijas. Siurrealistinė senų fotografijų kolekcija, nuotraukos darytos Scandinavian Airlines reisuose tarp 1950 iki 1980 metų. Čia matome, kaip keleiviams siūloma ikra, omarai ir pyragaičiai su kremu.
Šiandieniams lėktuvų keleiviams, tur būt, ims tekėti seilės matant, kaip norvegų lėktuve pjaustoma gabalėliais visa kiaulės kumpis.
Taip atrodė ekonominė klasė 1980 metais
O šioje fotografijoje 1960-ieji, stiuardesė siūlo keleiviui pipirus, tuo tarpu, kai someljė deda į lėkštes salotas.
Kaip nekantriai keleiviai laukia, kad jiems patiektų lobsterius, vištieną ir avienos steiką!
Šviežiausi norvegiški lobsteriai ir aperityvas
Šefas pjausto produktus tiesiai ant stumdomo stalelio.Įdomu, ar tais laikais žinota apie turbulenciją?
Aukso amžius! Iš visos žuvies gausos keleivis prašo tik mažo gabalėlio
Pirma klasė, 1969 metai. Švedoško stalo elementai – juodoji ikra, patiekiama su citrinos griežinėliais
1980 metai. Į pirmosios klasės meniu dar įeidavo juodoji ikra ir šviežios jūros gėrybės
Tais laikais nebuvo oro teroristų ir dideli peiliai lėktuvo salone buvo įprastas reiškinys.
Šios fotografijos padarytos 1950-1980metais. Taip sunku pasirinkti – ar švelni lašiša, ar aromatinga mėsa.
Pamirškite apie alkoholio limitą!
Pirma klasė, 1960-ieji metai. Arbata būdavo tiekiama ant žemo stalelio, porcelianiniuose puodeliuose. Prie arbatos siūlydavo torto gabalėlį arba šviežius vaisius
Dauguma fotografijų darytos iki to, kai salonas buvo padalintas į ekonominę, verslo ar pirmą klasę. O tai reiškia, kad puikus maistas buvo tiekiamas visiems be išimčių.
Su kiekvienais metais meniu darėsi vis kuklesnis. Į ekonominės klasės meniu jau seniai nebeįeina ikrai ir lobsteris, o apie brangų šampaną galima net nesvajoti…