5 priežastys, kodėl neverta pirkti raikytos duonos

42
Patinka? Duok Like!

Niekada nepirkite raikytos duonos. Mažai kas tai žino.

Visas kepalas ir jau suraikyta duona – ne vienas ir tas pats. Kulinarai ir ekspertai vis dažniau atkreipia žmonių dėmesį į pavojus, kurie gali slypėti raikytoje duonoje.

Didesnis konservantų ir chemikalų kiekis.

Ar jūs kada nors susimąstėte apie tai, kodėl raikyta duona gali ilgai gulėti plastikiniame maišelyje ir nepelyti?

Viskas paprasta – į tešlą deda žymiai daugiau priemaišų, kad riekelės ilgiau išliktų šviežios ir negestų. Taigi, pagalvokite – ar jų reikia jūsų organizmui.

Žinoma, ne. O dar labai dažnai būna, kad jei pelėsis atsiranda ant raikytos duonos, jis būna neįprastos oranžinės spalvos.

Greitai žiedėja

Dėl to, kad raikyta duona išskiria žymiai daugiau drėgmės, nei visas kepalas, ji pradeda greičiau žiedėti.

Jei jūs nusipirkote, pavyzdžiui, visą batoną, tai sukietės tik atpjauta riekė. O štai raikytos duonos atveju – visas kepalas iškart.

Kaina

Be to, raikyta duona dažniausiai kainuoja daugiau nei visas to paties dydžio kepalas. Žinoma, jums patiems spręsti, ar ji verta savo kainos. Tačiau jei minusai nustelbia pliusus, geriau atsisakyti kepalo naudai.

Raikymo procesas

Jūs niekada negalvojote, kodėl raikyta duona turi tokias tvarkingas riekes. Paprastu peiliu taip neišeis. Net jei jūs naudosite pjaustymo automatus, kuriuos dažnai galima pamatyti prekybos centruose, nepavyks suraikyti netrupančių plonų riekių. Kodėl taip?

Pasirodo, be specialių peilių gamyboje naudojamas aliejus geležčių tepimui. Jis pigus ir nenaudingas, kad kaina nepakiltų. Tačiau būtent dėl šio produkto riekės gaunasi stangrios.

Taip pat kartais peiliai apdorojami etilo spiritu, kuris padeda prailginti duonos tinkamumo vartoti terminą. Tačiau organizmui iš jo jokios naudos.

Greitas gedimas

Net jei gamintojas raikytos duonos paruošimui nenaudoja daugiau konservantų ir kitų priemaišų, atskiros riekės ges greičiau, nei visas kepalas. Tai nutinka dėl ploto, kuriame gali veistis pelėsis, padidėjimo.

Gedimui turi įtakos ir tai, kad tokia duona laikoma maišeliuose. Viduje susidaro kondensatas, pripildantis riekes drėgmės. Paėmus visą kepalą ir raikytą duoną, padarytą iš tešlos su vienodais ingredientais, greičiau suges antras variantas.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353